Välkommen Till LingonGruppen

En trygg och utvecklande plats för de äldre barnen

På Lingon hittar ni de äldsta barnen på Trollskogen. De är indelade i tre olika grupper när vi arbetar med hänsyn till deras utvecklingsfas för att kunna utmana alla barnen på deras nivå.

Vi följer årstiderna och har skapat ett årshjul för att jobba med alla de olika delarna i läroplanen såsom matematik, språk, motorik, socialt samspel, naturkunskap, historia, teknik, artiklar från barnkonventionen, plocka skräp vecka, ”stopp min kropp”.

Hos Lingongruppen

Hos Lingongruppen samlas vi både i våra mindre grupper och tillsammans varje dag. Under året fokuserar vi på olika delar av läroplanen. Vi arbetar utefter ett årshjul och om vi t ex arbetar vi med matematik fokuserar vi på det och följer vad barnen visar intresse för och utmanar dem i temat så att det blir lustfyllt.

Vi har utevistelse varje dag på gården, i skogen eller besöker en lekpark. På gården odlar vi frukt och grönt, klättrar, gräver i sandlådan, bygger tunnlar, cyklar, leker i båten, fiskar, snickrar, leker med bilar och bollar, har gympa, tar hand om vår trä häst, pysslar, åker stjärtlapp och på fredagar har vi disco. Det finns oändligt att göra och pyssla med. 

Skogen är som en stor härlig plats att utmana grov- och finmotoriken och lära sig om naturen. Lekparker finns det många runt hörnet. Ibland kan vi få tillträde till en gympasal eller besöka den närbelägna idrottsplatsen.

En dag på lingon


Morgon
Vi äter frukost tillsammans på antingen Lingon eller Blåbär, för att sedan klä på oss för utevistelse vid kl 8. 

Förmiddag
Vissa går in vid 9 och har grupparbete. Vi har samling därefter för att uppmärksamma varandra i gruppen samt inspirera inför dagens arbetspass.

Barnen arbetar inne eller ute. De väljer själva vad de vill göra och hur länge de vill arbeta med det och om de vill arbeta ensam eller tillsammans med kompisar. De kanske stannar upp, tar en paus, hjälper en kompis eller går och tittar vad andra kompisar gör för att sedan
fortsätta med det de gjorde innan pausen.

Lunch och vila
Vi äter lunch i mindre grupper inne på avdelningen.
och därefter har barnen vila. Vi använder oss av olika metoder såsom lugn musik, bok, polyglutt eller film som är kopplat till temat vi arbetar med.

Eftermiddag
Vi är inne efter lunch och då utforskar barnen innemiljön. Skulle några vilja gå ut på gården är det också möjligt.
Mellanmål äter vi vid kl 14 tillsammans på Lingon och efter det går vi oftast ut på gården.
Mer om Trollskogen

Lär känna Pedagogerna

Träffa pedagogerna som driver den dagliga verksamheten på Lingon

Besök Blåbärsgruppen

Kika in hos Trollskogens yngre barn som går på avdelningen Blåbär

Anmäl intresse

Kontakta oss gärna för mer information eller för att anmäla intresse

"Personalen på Trollis verkar trivas och känns alltid lugna och trygga. Känner en trygghet som förälder när det är så många i personalen på antalet barn"

Camilla, Mamma på Trollskogen

"Numera sorterar barnen skräp på stranden på semestern för att rädda naturen. Bra miljöarbete Trollskogen och imponerande att ni lyckas få barnen så engagerade"

Sara, Mamma på Trollskogen